Lievegoed De Pauw Algemeen 

Agogisch Werkbegeleider Tuin, Bilthoven

Agogisch Werkbegeleider Tuin, Bilthoven


2020-021

Ben jij een vakkundige en oplettende Agogisch Werkbegeleider én heb je groene vingers? Zit het ondernemen in jouw bloed en ben je een echte doorzetter? Voel jij haarfijn aan wat mensen met uiteenlopende problematiek, zoals depressieve gevoelens, verslavingsproblematiek of een persoonlijkheidsstoornis, nodig hebben? Wil jij met onze cliënten aan de slag met biologische tuinbouw op de Biltse Born? Dan zijn wij op zoek naar jou!

In de tuinen van de Biltse Born te Bilthoven biedt Lievegoed dagbesteding aan cliënten met psychiatrische problematiek en cliënten met een licht verstandelijke beperking met bijkomende (psychiatrische/verslavings)problematiek. Op het terrein is een nieuwe tuinbouwkas gebouwd met werkplaatsen, en ook buiten zijn we biologische tuinbouw aan het opbouwen.

Wat is jouw functie?

Als Agogisch Werkbegeleider Tuin combineer je jouw 2 passies. Enerzijds ben je verantwoordelijk voor de continuïteit van onze biologische tuinbouw. Je stelt teelplannen op en zorgt ervoor dat alle benodigdheden aanwezig zijn om deze uit te voeren. Je brengt alle werkzaamheden in kaart en verdeelt deze (in overleg met je collega’s) over de aanwezige cliënten. Je zorgt ervoor dat de werkzaamheden tijdig en correct worden uitgevoerd om een goede oogst te bewerkstelligen en maakt een plan wat er met de opbrengst gedaan zal worden. Hierbij kun je volop gebruik maken van jouw ondernemerskwaliteiten! Anderzijds ben jij de steun en toeverlaat voor onze cliënten die dagelijks in de tuinen komen werken. Je stelt voor iedere cliënt een dagbestedingsplan op voor het werkgebied. Je begeleidt, ondersteunt en stimuleert hen bij hun werkzaamheden in de tuinen, zodat hun persoonlijke doelstellingen worden bereikt. Je biedt structuur en veiligheid vanuit de individuele begeleidingsvraag. Je signaleert veranderingen op het gebied van het psychische, fysieke en sociale welzijn van de cliënten en rapporteert zowel mondeling als schriftelijk de voortgang en bijzonderheden aan de Persoonlijke Begeleider Wonen. Verder draag je actief bij aan de ontwikkeling van jezelf en jouw team en ben je betrokken bij kwaliteits,- en beleidsontwikkeling van het werkgebied.

Wat vragen wij?

 • Je hebt een relevante agogische opleiding op MBO niveau 4 afgerond, zoals Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen.
 • Daarnaast heb je ook aantoonbare kennis van landbouw, bijvoorbeeld de MBO opleiding Biodynamische Landbouw afgerond.  
 • Je hebt minimaal 3 tot 5 jaar ervaring met het begeleiden van cliënten met psychiatrische problematiek en/of volwassenen met een licht verstandelijke beperking in combinatie met bijkomende psychiatrische en/of verslavingsproblematiek.
 • Je bent van nature een ondernemend en goed georganiseerd type.
 • Je bent flexibel en hebt tact, inlevingsvermogen, kan omgaan met weerstand en motiveren tot gedragsverandering.
 • Je werkt systematisch en ordelijk aan rapportage, overdracht en correspondentie.
 • Je bent nieuwsgierig naar onze antroposofische werkwijze.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende functie per 1 augustus 2020 in een rustige groene omgeving te Berg en Bosch in Bilthoven, met enthousiaste collega’s, korte lijnen en een open sfeer.
 • Een aanstelling voor 36 uur per week, voor de duur van 12 maanden met intentie tot verlenging (het betreft geen tijdelijke functie).
 • Goede arbeidsvoorwaarden, waaronder een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, conform CAO Gehandicaptenzorg. De functie is als Persoonlijk Begeleider ingedeeld in FWG 45 (min. € 2.016,00 – max. € 3.084,00 op basis van 36 uur per week) en inschaling is op basis van opleiding en ervaring
 • Aantrekkelijk financieel voordeel bij aanschaf van bijvoorbeeld een (elektrische) fiets, computer, tablet, of sportabonnement via Fisc Free.
 • Bijscholing over onze antroposofische aanpak.

 

Over Lievegoed

Lievegoed biedt antroposofische psychiatrische zorg, verslavingszorg en gehandicaptenzorg. We zijn een middelgrote organisatie die volop in ontwikkeling is en werken in verschillende regio’s. Meer informatie over onze organisatie en ook over onze bijzondere doelgroep met ‘Triple problematiek’ is te vinden op onze website www.lievegoed.nl.

Enthousiast?

Vul het sollicitatieformulier in en we nemen contact met je op!

Meer weten over deze functie? Stel al je vragen aan Jenny Veldhuizen, Locatiecoördinator, via 06-12300823.

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]   [ Tip een vriend(in) ]
Regio:
Heel Nederland

Vacaturetype / functietype:
Bepaalde tijd
Contract

Werkuren:
Fulltime

Werkdagen:
Dag

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
Jenny Veldhuizen
mobiel: +31 612300823